De huid-voordelen van slaap!

Een goede nachtrust is precies wat jouw huid nodig heeft om er op zijn best uit te blijven zien en te functioneren. De term 'schoonheidsslaap' krijgt hierdoor een geheel nieuwe betekenis!

Hoe beïnvloedt slaap je huid?

Slaap is een essentiële functie die je lichaam en geest in staat stelt te herstellen. Als je wakker wordt, behoor je je verfrist en opgeladen te voelen. Gebrek aan slaap kan leiden tot verschillende problemen, zoals verminderde cognitie, vertraagde reacties, aandachtsverlies, stemmingswisselingen en niet te vergeten de gevolgen voor jouw mentale en fysieke gezondheid.

Minder slapen dan de aanbevolen tijd kan meer invloed hebben dan alleen op je humeur: het kan je gewicht, mentale gezondheid en immuunsysteem aantasten. Na een hele dag ons te hebben beschermd tegen UV-stralen, vervuiling, ziektekiemen en bacteriën, heeft ook onze huid tijd nodig om te genezen en te regenereren. Zonder een goede nachtrust kun je een toename van sommige huidproblemen opmerken, zoals donkere kringen onder de ogen, meer prominente fijne lijntjes, verminderde elasticiteit en een drogere, vlekkerige teint.

Wat zijn de voordelen van slaap voor je huid?
De National Sleep Foundation stelt dat gezonde volwassenen zeven tot negen uur slaap per nacht nodig hebben. Gedurende deze tijd gaat het lichaam, inclusief de huid, in de herstelmodus en herstelt het zichzelf. De huid kan 's nachts drie keer sneller genezen en de bloedstroom neemt toe, waardoor gifstoffen worden verwijderd en nieuwe cellen worden vervangen en aangemaakt.

Je kunt de huid natuurlijk een handje helpen in de nacht. Wij hebben een aantal nachtbenodigdheden voor je opgeschreven:

  • Evening Restorative Complexgeeft de huid in de nacht een boost. De huid wordt een nieuw leven ingeblazen! Het product is geschikt voor alle huidtypes.

 

  • Night Renewal Hydragelis een nachtverzorging die de huid hydrateert en herstelt. De lichte gel houdt de talgproductie onder controle en voorkomt een vette huid.

 

  • Rejuvenating Treatment Masque, is een doeltreffend afpelmasker met Alfa- en Polyhydroxyzuren die tekens van huidveroudering bestrijden, lijntjes en rimpels verzachten en de huid compacter maken.

Welterusten!