Waarom is zonnebescherming zo belangrijk?

Eindelijk, de zomer komt eraan, heerlijke zonnige dagen staan op ons te wachten. 

Overal wordt gewaarschuwd om voor dat ene dagje strand je huid goed in te smeren. Dus smeer je jezelf in de ochtend met een zonnebescherming in. Vervolgens ben je buiten aan het genieten en merk je dat je huid rood wordt oepsss! Vergeten in te smeren! Snel pak je je zonnebescherming en smeer je wat bij, zo zal het wel goed zijn denk je... Maar diep van binnen weet je dat je eigenlijk te laat bent gaan smeren. Herkenbaar?

De meeste mensen gebruiken zonnebescherming alleen op de dagen dat de zon heel erg aanwezig is en weten veel feiten over een goede bescherming van de huid niet.  

Hier zijn er een aantal belangrijke feiten op een rij gezet: 

  • UVB zorgt bij een lange blootstelling voor een verbranding (B staat in de beautywereld ook wel voor BURN). UVA gaat dieper de huid in en zorgt voor photo ageing (hierbij staat de A voor AGING). 

  • Tussen 12 en 16 uur is de UVB-straling piek maximaal en heb je de hoogste kans op verbranding. UVA-straling is de hele dag constant, ook in de herfst/winter!

  • UVA dringt ook door glas bijvoorbeeld door ramen en in de auto. 

  • Een deel van het zonlicht dringt ook door water. 

  • Sneeuw weerkaatst maar liefst 75-90% van het zonlicht.

  • Zelfs bij bewolkt weer dringt een deel van het zonlicht nog altijd door de huid.

  • Zelfs in de schaduw is er nog altijd zonlicht dat door de huid dringt. 

Zonnebescherming hebben we het gehele jaar door nodig en hoort bij je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Wees huidschade voor en zorg dat je altijd je huid goed beschermt! Bekijk hier alle producten van Heliocare, mijn favoriete merk als het gaat om SPF-bescherming!