Wat doet retinol voor je huid?

Wat doet Retinol voor je huid?

Retinol exfolieert de huid, verhoogt de celvernieuwing van de huid en stimuleert de collageensynthese. Retinol wordt beschouwd als de gouden standaard vanwege zijn anti-aging en huid verhelderende voordelen. Je krijgt er een complete huidverbetering van! Retinol is verkrijgbaar in de vorm van oliën, crèmes en serum. Bekijk hier alle Retinol producten.

Anti-verouderingeigenschappen

De kleine moleculen van retinol gaan dieper in de huidlaag (dermis). Het helpt vrije radicalen te neutraliseren en verhoogt de celvernieuwing van de huid, waardoor nieuwe cellen worden gestimuleerd. Producten met retinol verminderen de afbraak van collageen en verdikken de diepere huidlaag. Ze stimuleren ook de aanmaak van nieuwe bloedvaten in de huid, waardoor huidpigmentatie wordt verminderd.

Het is vooral bekend om zijn anti-verouderingseigenschappen omdat retinol zich bindt aan de retinoïdereceptoren op de huid, waardoor de celvernieuwing wordt verbeterd en de productie van elastine en collageen (huideiwitten) wordt gestimuleerd.

Nog meer voordelen van retinol:

  • Retinol verdikt de diepere huidlagen en verbetert het vermogen van de huid om water vast te houden. Dit verbetert fijne lijntjes en rimpels en weerspiegelt een jeugdige, stralende huid. Wie wilt dit nou niet!
  • Retinol heeft ook de eigenschap om de bovenste verhoornde dode huidlaag te verminderen en zo verbetert de teint en textuur van de huid. Dus het is zeker geschikt om grove poriën te verminderen.

Last van acne?

Heb je last van acne dan kan een product mer retinol zeker helpen om de functies van de talgklieren en hun follikels te normaliseren. Het is ook zeer nuttig bij het onder controle houden van acne.

Wij zijn fan van retinol omdat het voor zoveel verschillende huidproblemen een goede oplossing kan zijn. 

Ons advies: op onze webshop hebben wij verschillende producten met het ingrediënt retinol. Het belangrijkste wat wij altijd adviseren is een om te starten met een goed serum en crème:  

  • Exuviance Retinol Serum: Het Retinol Serum van Exuviance is ontwikkeld voor een rijpe huid. Het product is ontwikkeld om de collageenproductie te stimuleren en celvernieuwing te stimuleren. Met als resultaat een frisse, jeugdige en heldere huid met verminderde rimpels.
  • Exuviance Total Correct Day SPF30: De Total Correct Day van Exuviance is een dagcrème die de strijd aangaat met huidveroudering en de huid beschermt tegen vrije radicalen. Door haar drievoudige werking gecombineerd met antioxidanten, is het product perfect om de huid te verstevigen en te beschermen tegen vrije radicalen. Antioxidanten en UV-filters bieden bescherming tegen vervuiling en vrije radicalen. Het product is samengesteld met Retinol, Peptiden en NeoGlucosamine die de structuur van de huid verstevigen en de collageenproductie stimuleren.

 

En als je dan echt helemaal fan bent geworden van retinol producten dan kun je ook nog eens kiezen voor de Exuviance Retinol Eye Cream! Een crème die speciaal is ontwikkeld voor de oogomtrek. Het resultaat: een stevige, heldere en zachtere huid rondom de ogen!

Bekijk hier alle Retinol producten.

Terug naar blog