5 dingen die een droge huid veroorzaken...

5 dingen die een droge huid veroorzaken...

5 dingen die een droge huid veroorzaken...

Een droge huid kan vervelend zijn, maar afhankelijk van de ernst kan het ook erg pijnlijk zijn. Van lelijke witte schilfers tot huidscheurtjes, een droge huid kan iedereen treffen, ongeacht je klimaat of huidtype. Maar wat veroorzaakt dit veelvoorkomende huidprobleem? Enkele van de redenen zullen je misschien verbazen:

 

  • Allergenen: het is niet alleen het klimaat of gebrek aan vocht, zoals je zou verwachten. Allergenen in de lucht, zoals pollen, huidschilfers van dieren en stof, kunnen de huid irriteren en een jeukende, rode en droge huid veroorzaken. 

 

  • Blootstelling aan de zon: we weten allemaal dat ultraviolette (UV) straling kan leiden tot pijnlijke zonnebrand, maar het kan ook leiden tot een droge huid. UV-straling kan tot in de diepere huidlagen doordringen en de gezondheid en het uiterlijk van de huid beïnvloeden. Zorg ervoor dat u zich bedekt en gebruik een actueel zonnescherm!

 

Ons advies: de Heliocare 360° Pigment Solution Fluid, dit is een makkelijk smeerbare zonnebescherming die de huid tegen vier soorten straling beschermd: UVB, UVA, blauw licht en IR-A. Uniek aan deze zonbescherming is dat het de huid ook kan helpen herstellen na zonneschade! 

 

Heliocare 360° Pigment Solution Fluid

  • Warme douches: je zou denken dat het vocht in het water en de stoom in de lucht je huid zouden helpen hydrateren, maar dat is niet zo! Extreem warme douches kunnen je huid zelfs uitdrogen, waardoor belangrijke oliën worden verwijderd die je huid flexibel en gehydrateerd houden. Houd douches warm en snel om de kans op een uitgedroogde huid te verkleinen.

 

  • Harde zepen: Van sterke antibacteriële zepen is bekend dat ze je huid ontdoen van vocht en hydraterende oliën. Gebruik zepen met vochtinbrengende middelen en schrob de huid niet te hard tijdens het wassen.


Gebruik voor de huid het liefst helemaal geen zeep, maar een passende reiniging, denk bijvoorbeeld aan de Exuviance Gentle Cleansing Crème. Dit is een mild reinigingsproduct die speciaal is ontwikkeld voor de gevoelige huid. Deze crème formule verwijdert onzuiverheden en make-up. Het product werkt verzachtend en hydrateert licht!

 

Exuviance Gentle Cleansing Crème

  • Veroudering: Veroudering overkomt ons allemaal, maar de effecten ervan variëren. Naarmate we ouder worden, wordt het steeds belangrijker om actuele vochtinbrengende crèmes te gebruiken. Bovendien is het vermijden van vrije radicalen de sleutel. Neem een ​​oraal voedingssupplement, om de huid te helpen zichzelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.


Ons advies: Neostrata Ultra Moisturizing Face Cream. Dit is een zachte, maar sterke anti-aging gezichtscrème. Bekijk hier meer.

 

 Neostrata Ultra Moisturizing Face Cream

  • Andere huidproblemen: Huidaandoeningen, zoals dermatitis, kunnen ook leiden tot een droge huid. Zoals bij de meeste huidproblemen, is het belangrijk om contact op te nemen met een huidspecialist, laat je adviseren welke producten het beste zijn voor jouw droge huid.

 

Of je droge huid nu alleen maar vervelend is of een pijnlijk onderdeel van jouw dagelijkse routine, er zijn stappen die je kunt nemen om de huid gehydrateerd en gezond te houden. Gebruik deze tips en de aanbevelingen en begin vandaag nog aan de reis naar een gezonde, jonger uitziende huid!

 

Back to blog