De top 8 herfst-huidverzorgingtips!

De top 8 herfst-huidverzorgingtips!

Van alle seizoenen is de herfst misschien wel de meest geromantiseerde en langverwachte.


We verwachten oranjekleurige dagen liggend onder een dekentje, en we kijken er naar uit om onze favoriete truien weer te dragen! Maar wat er mooi uitziet op een foto, voorspelt vaak niet veel goeds voor onze huid. Met een scherpe temperatuurdaling die het begin van het seizoen markeert, kan het herfstweer grote schade aanrichten aan elk huidtype. Hier zijn onze top 8 essentiële huidverzorgingstips voor de herfst om jou en je huid door de wisseling van seizoenen te helpen.

Scrub regelmatig

Om te voorkomen dat jouw huid tijdens de herfstmaanden dof en uitgedroogd wordt, verhoog het scrubben naar twee keer in de week.


Regelmatig scrubben helpt de celregeneratie te verhogen en dode huidcellen te verwijderen die de opname van vochtinbrengende crèmes of serums kunnen belemmeren.


Gebruik bijvoorbeeld de Glycolic Polish van Exuviance, een exfoliërende verzorging die een directe huidvernieuwing stimuleert. Onzuiverheden worden verwijderd, waardoor de huid opheldert en weer gaat stralen.

Tijd voor meer vocht

Het hebben van een product dat hydratatie vasthoudt, is echt een van de belangrijkste huidverzorgingstips voor de herfst. Zorg ervoor dat je geen cosmetica gebruikt die uitdrogende alcohol bevat, omdat dit vocht uit jouw huid afvoert en deze droog en jeukend kan maken.

 

Als je nog nooit een gezichtsolie hebt geprobeerd, is dit het perfecte moment om te investeren. Met een prachtig lichte, zijdeachtige textuur en een intens voedend gevoel, zijn gezichtsoliën de ideale producten om je huid te beschermen tegen de elementen.


Gebruik bijvoorbeeld de Exuviance SkinRise Bionic Tonic. Deze anti-aging verzorging hydrateert, beschermt tegen vrije radicalen en vermindert fijne lijntjes en rimpels!

Kies een natuurlijke lipverzorging

Het kan verleidelijk zijn om naar een bak vaseline te grijpen om gesprongen lippen tegen de kou te beschermen; maar dat onschuldig ogende product is misschien niet zo goed als je denkt.

 

Als bijproduct van de olie-industrie is vaseline niet compatibel met onze huid. Door het op je lippen te smeren, wordt je huid in wezen in huishoudfolie gewikkeld, waardoor het niet kan ademen en het gebied mogelijk nog pijnlijker en gebarsten wordt.

 

Neem in plaats daarvan een lippenbalsem die natuurlijke wassen en oliën bevat om beschadigde lippen te beschermen, te voeden en te herstellen!

 

Help jouw handen

Waarschijnlijk het meest voorkomende dilemma voor huidverzorging in de herfst zijn droge, pijnlijke handen. Dit is niet echt verrassend, aangezien onze handen vaak worden blootgesteld aan de elementen, of het nu gaat om het vinden van sleutels of het tikken op onze telefoons, we negeren ze vaak als het gaat om huidverzorging voor de herfst.

 

Omdat de huid van je handen niet zoveel natuurlijke olie produceert als de rest van je lichaam, is dit gebied veel vatbaarder voor uitdroging, vooral bij kouder weer. Verwen je handen in de herfst met een diepe hydraterende voeding!

 

Een mooie huid van binnenuit

Je kunt een groot verschil maken voor jouw huid door enkele kleine veranderingen in je voeding aan te brengen. Velen van ons drinken bijvoorbeeld nog steeds niet genoeg water en dit kan ervoor zorgen dat de huid droog en schilferig wordt. Het drinken van 2 liter gefilterd water per dag (8 x 250 ml glazen) is een essentiële manier om je huid te beschermen tegen het bezwijken van de herfstperikelen.

 

Bescherm de huid tegen de herfstzon

De zon kan zich misschien achter de wolken verschuilen, maar UV-stralen kunnen de huid nog steeds bereiken en cellen beschadigen en bijdragen aan vroegtijdige veroudering. Om dit te voorkomen moet je dagelijks SPF blijven aanbrengen!

 

 Een perfect product is de Heliocare 360 Age Active Fluid SPF 50. Dit hoog- en breedspectrum fotobescherming, beschermt tegen de vier soorten straling UVB-UVA-VL-IRA, inclusief blauw licht dat wordt uitgestraald door digitale apparaten. Het heeft een anti-vervuilingssysteem en een drievoudig anti-verouderingscomplex dat de tekenen van fotoveroudering helpt voorkomen en corrigeren.

Haal roodheid uit de huid

Roodheid kan in de herfst een reëel probleem zijn voor gevoelige huidtypes en om dit te verhelpen, moet je een zeer zachte huidverzorging gebruiken die ontstekingsremmende stoffen bevat waarvan bekend is dat ze de pijnlijke huid kalmeren en roodheid kalmeren.


Het Soothing Recovery Serum van Exuviance is speciaal ontwikkeld voor een gevoelige en rode huid. Het product is zelfs geschikt voor een huid met couperose en rosacea. Het melkachtige serum brengt de huid tot rust, verzacht de huid en verminderd roodheid.

Hydrateer in je slaap

Om rustig te kunnen slapen zonder je zorgen te maken dat je wakker wordt met een droge, strakke, doffe huid, moet je een dikke nachtcrème aan brengen die helpt de huidbarrière sterk te houden en de hydratatie van de huid verhoogt.

 

De Night Renewal Hydragel van Exuviance is een nachtverzorging die de huid hydrateert en herstelt. De lichte gel houdt de talgproductie onder controle en voorkomt een vette huid.

Terug naar blog